DUAL

Què és la FP DUAL?

La Formació Professional (FP) dual és una modalitat de formació professional en la qual l’estudiant combina la formació en el centre educatiu amb l’activitat a l’empresa.

Com funciona?

L’estada a l’empresa en FP DUAL es comença a finals del primer curs acadèmic del Cicle Formatiu que s’estigui cursant. Desprès del període de vacances d’estiu, l’alumne reprendrà durant el segon curs acadèmic la DUAL a l’empresa i les classes al centre.

 

L’alumne realitza, pel matí, un total de 1.000 hores a l’empresa. Per la tarda, l’alumne atendrà a les classes, al centre, on es continuen adquirint els coneixements dels diferents mòduls del Cicle Formatiu.

Quines són les seves avantatges?

 • Afavoreix la incorporació en el món laboral com a personal qualificat.
 • Potenciar i treballar les competències professionals en un entorn laboral
 • Millorar el currículum professional i l’empleabilitat
 • T’ajuda a conèixer el sector en el qual treballaràs.
 • Estudiar i treballar alhora
 • Accedir a recursos, instal·lacions i tecnologia disponible a l’empresa
 • Aplicació els coneixements teòrics apresos a l’aula, a la pràctica professional real.

Quins cicles puc fer en FP DUAL al INS Jaume Mimó

Tots els nostres cicles de grau superior els pots fer en modalitat DUAL:

 • CFGM Gestió Administrativa
 • CFGM Activitats Comercials
 • CFGS Administració i Finances
 • CFGS Comerç Internacional
 • CFGS Construccions Metàl·liques
 • CFGS Màrqueting i Publicitat
 • CFGS Transport i Logística

A quina empresa faré DUAL?

Tenim empreses col·laboradores per tal de realitzar la Formació Professional Dual i durant el primer curs acadèmic buscarem aquelles empreses que s’adaptin al pla d’activitats del teu cicle formatiu.  Aquí podeu veure algunes empreses on els nostres alumnes han realitzat l’FP DUAL. 

 

L’alumne pot proposar altres empreses que, si es consideren adients i després d’un estudi de la seva viabilitat, es podrien integrar en el projecte amb la firma d’un conveni de col·laboració.

Per accedir a la FP DUAL a l’institut Jaume Mimó has d’estar matriculat a un Cicle Formatiu d’FP. 

A la nostra pàgina web, anirem informant sobre els períodes de preinscripció i matrícula. Però si tens qualsevol dubte pots omplir el formulari de contacte i t’informarem de tot el que necessitis.

En la majoria dels casos i durant període lectiu, aniràs a l’empresa un màxim de 4 a 5 hores al dia pel matí i al centre, les classes es faran per la tarda, amb un total màxim de 40 hores a la setmana entre la formació a l’empresa i la formació al centre.

Durant la formació DUAL, el centre t’assignarà un tutor acadèmic i un tutor d’empresa que t’acompanyaran i et guiaran durant tot el procés i l’estança a l’empresa. Mensualment, es realitzaran informes sobre el teu progrés i et guiaran per tal de millorar les teves competències.

Hi han dues modalitats d’estada de l’alumne a l’empresa en la FP DUAL.


La primera és amb contracte laboral que en la majoria dels casos és el contracte de formació i l’aprenentatge. En aquest cas, la retribució es farà segons la normativa tenint en compte el salari mínim interprofessional i l’empresa donarà d’alta a l’alumne en la Seguretat Social.


La segona modalitat és a través d’una beca formativa. En aquest cas hi ha una compensació econòmica de l’alumnat per part de l’empresa i proporcionalment a les hores realitzades: 

– Fins agost 2021: mínima de l’IPREM. 

– A partir de setembre 2021.

         – CFGM el 50% de l’SMI 2020. 

         – CFGS  el 60% de l’SMI 2020 durant la 1ª meitat de l’estada, la resta el 70% de   

            l’SMI 2020.

La beca formativa no implica una relació laboral. Així doncs, les retribucions són per cobrir despeses de desplaçament o manutenció. 

Pots trobar més informació sobre preguntes freqüents a la web de FP DUAL.

La Sessió Informativa per a empreses sobre la FP Dual

Avui, 14 d’abril de 2021, ha tingut lloc la Sessió informativa per a empreses sobre la FP Dual en format virtual.  Hem comptat amb la presència de tutors i alumnes que actualment o en el passat han fet la Dual i que han compartit la seva experiència, a més de la participació de la Mercè Rom, directora de l’Institut Jaume

Llegir més »

FP Dual – Sessió informativa virtual per a empreses

El proper dimecres 14 d’abril de 2021 a les 10h es durà a terme una Sessió Informativa virtual per a empreses sobre la FP Dual.   Aquesta sessió constarà d’una benvinguda a càrrec de la directora Mercè Rom i la Raquel Capellino, coordinadora de FCT/Dual, proporcionarà informació sobre què és la FP Dual i quins avantatges té per a les empreses.

Llegir més »

L’INS Jaume Mimó s’adhereix a la xarxa “Alianza para la FP Dual”

El passat 5 de Març l’Institut Jaume Mimó va formalitzar la seva adhesió a l’”Alianza para la FP Dual”.   Aquesta aliança és una iniciativa impulsada l’any 2015 per la Fundació Bertelsmann, la Fundació Princesa de Girona, la CEOE i la Cambra de Comerç d’Espanya, creant així una xarxa d’empreses, centres educatius i entitats, amb uns 1.400 membres, per tal

Llegir més »

VOLS MÉS INFORMACIÓ?

Omple el formulari i et respondrem al mes aviat possible