Experiència Erasmus+ a Finlàndia

L’alumne del CFGS de Màrqueting i Publicitat Edgar Sagre està fent les seves pràctiques a Bola, un centre esportiu de Pieksämäki (Finlàndia) i ens explica la seva experiència.

 

 

“La ciutat és bonica i petita, el que més es valora aquí és la tranquil·litat. A l’empresa estic fent moltes coses diferents, a part de fer activitats relacionades amb els estudis com anuncis, cartells i la creació de material audiovisual també estic fent altres activitats relacionades amb l’esport, que és una de les meves grans passions.

 

A vegades ajudo als clients amb la paret d’escalada i fins i tot hem fet un mini campus de futbol per als nens petits, ja que quan ve la neu els jugadors han de deixar de jugar perquè és impossible jugar a l’exterior.

 

Les primeres setmanes vaig sortir al diari local, mentre promocionàvem la paret d’escalada. També he pogut estar amb els alumnes de Business de l’institut Esedu on he pogut conèixer a molta gent i fer activitats amb ells, també els hi he pogut mostrar una petita part de la nostra bonica terra i els seus monuments més emblemàtics.

 

A més, també he pogut fer diferents viatges per tot el país, la natura és una part molt destacada de Finlàndia i els seus llacs i les saunes són la seva millor carta de presentació. A més, és un país completament ple de llacs pel que és molt fàcil trobar-los. I sense oblidar les grans ciutats, durant aquests mesos he pogut anar a veure diferents partits d’hoquei gel, que és el meu esport preferit. A la ciutat de Mikkeli vaig poder veure un partit del Jukurit, equip que juga a la 1a divisió finlandesa.

 

Després, vaig anar a Hèlsinki a veure un partit internacional entre les seleccions de Suècia i Rússia. I finalment vaig acabar anant per segona vegada a la capital finesa a veure el Jokerit de Helsinki, equip que tot i ser finlandès juga a la lliga de Rússia, que és la millor lliga de tota Europa.

Respecte a l’idioma, és un dels reptes més difícils que he pogut plantejar-me en la meva vida. No té res a veure amb el rus, el suec o qualsevol altre idioma que hagi pogut aprendre anteriorment. Per tant, cada dia intento aprendre alguna paraula nova i cada vegada ampliar el vocabulari, però tot i això, és molt difícil i a vegades fa una mica de vergonya parlar-ho. Però la cara de la gent quan saben que no ets d’allà, però tot i així intentes parlar-ho és una de les coses que més satisfacció personal et poden donar.”

t'ha agradat aquest article?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

deixa un comentari