Erasmus+ de professorat a Finlàndia

El Víctor Pérez i la Lidia Magán, professors del departament de Comerç de l’Institut Jaume Mimó, van destinar la seva beca Erasmus+ a desenvolupar un projecte i visitar centres educatius i empreses a Mikkeli i Pieksämäki, a Finlàndia.

 

Des de fa anys, el nostre institut col·labora amb Etelä-Savon ammattiopisto Esedu (South Savo Vocational College Esedu) i diversos alumnes del Jaume Mimó han anat d’Erasmus a Finlàndia i han estat acollits per Esedu, i alumnes i professores d’Esedu han vingut al nostre institut.

 

El curs passat, quan les mobilitats estaven aturades per les restriccions derivades de la pandèmia, va sorgir la idea de dissenyar un projecte conjunt i demanar finançament europeu per tal de dur-lo a terme.

 

Durant uns quants mesos vam estar treballant en la idea i vam decidir que el projecte se centraria en la sostenibilitat (títol: “Environmental sustainability as key competence in future business and administration professions”). Durant la setmana que el Víctor i la Lidia van estar a Finlàndia van treballar en la redacció del projecte i en el pressupost. La candidatura es va presentar al programa Erasmus+ “KA210-VET – Small-scale partnerships in vocational education and training” el passat 2 de novembre.

 

A més de treballar en aquest projecte, van visitar les instal·lacions d’Esedu a Mikkeli i Pieksämäki i de l’institut de secundària Hiekanpään koulu a Pieksämäki, van parlar amb professors de diferents especialitats, van visitar el Mikkeli-Karage, una incubadora per emprenedors on els estudiants poden treballar i rebre recolzament, i van visitar diverses empreses: Suur-Savo, JN QualityExpert, Documentec and Bola Sport Hall, on un alumne de Màrqueting i Publicitat, està fent les seves pràctiques.

 

Va ser una experiència molt completa i enriquidora.

t'ha agradat aquest article?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

deixa un comentari